utorok 13. septembra 2016

Couleur Caramel prírodný korektor na prekrytie tmavých kruhov | Girl Goes Bio

Dnes som sa rozhodla pokračovať v načatej šnúre obľúbených prírodných produktov a tentokrát si čo to povieme o prírodnom korektore, s ktorým som od prvého použitia maximálne spokojná - Couleur Caramel prírodný korektor proti kruhom pod očami.

Couleur Caramel prirodny korektor na prekrytie tmavych kruhov pod ocami

Z francúzskej organickej dekoratívky Couleur Caramel som vyskúšala viacero produktov a zatiaľ čo ma žiadny z nich nejak extra nenadchol, tento korektor to hravo zvládol už po prvom použití. Keďže moja pleť v pokročilej dvadsiatke ešte stále nepochopila, že akné na nej už nemá čo robiť, krycí korektor je spolu s kvalitným makeupom pre mňa základ. Navyše, keď vezmeme do úvahy fakt, že nikdy nemám čas sa poriadne vyspať, tmavé kruhy pod očami robia korektor jednou z nevyhnutností v mojej makeupovej zbierke.

Couleur-Caramel-prirodny-korektor-11-Light-Sandy-Beige

Čo som bledula à la dcéra vápenkára veľmi ocenila na Couleur Caramel korektore hneď na začiatku, je dostupnosť svetlých odtieňov. Vybrala som si najsvetlejší, t.j. 11 Light Sandy Beige, ktorý je pre môj svetlý typ pleti úplne skvelý odtieň. Navyše sa výborne hodí k môjmu makeupovému favoritovi - ZAO hodvábnemu makeupu (odtieň 711). 

Korektor má celkom zaujímavú, ťažšie opísateľnú konzistenciu. Je mastnejší, keďže základ obsahuje prevažne oleje a tuky, avšak pripomína skôr suchý olej s jemne púdrovým nádychom a zanecháva matný finiš. Čo sa týka vlastností, korektor poskytuje naozaj výborné krytie, bez problémov sa dá prirodzene zapracovať do pleti. Okrem krytia tmavých kruhov pod očami či opuchov ho používam nepretržite aj na krytie začervenaní a nedokonalostí pleti, pri ktorých funguje takisto na výbornú. Vôbec nezalieza do vrások, ani ho netreba zapúdrovať. Korektor vydrží na tvári celý deň, pričom pleť/akné nevysušuje ani nedráždi.

Couleur Caramel concealer 11 Light Sandy Beige

Myslím si, že zlatý štýl balenia výrobkov Couleur Caramel ani netreba spomínať. Čo však určite treba aj dvakrát zdôrazniť je neuveriteľná výdrž jedného balenia korektoru. Používam výlučne iba tento korektor už od mája, a to každý deň po nanesení makeupu a popravde vôbec nevyzerá, že z neho niečo ubudlo. Predpokladám, že na taký rok mám o korektor postarané. Tomu hovorím investícia :D.

Couleur Caramel výrobky sa tešia z prestížneho bio certifikátu EcoCert, pričom je korektor vegánskym výrobkom, ktorého 100% zložiek je prírodného pôvodu. Medzi hlavnými zložkami nájdeme prirodzene sa vyskytujúce lipidy skvalan a skvalen, ktoré majú skvelé hydratačné a antioxidačné vlastnosti, navyše podporujú regeneráciu buniek a udržiavajú flexibilitu pleti. Korektor takisto obsahuje môj obľúbený mandľový olej, ktorý je výborný na citlivú pleť, hypoalergénny karnaubský vosk udržujúci hydratáciu a nekomedogénne olivové estery ako emulgačné činidlo. Zloženie je naozaj pozoruhodné!

Couleur Caramel concealer 11 Light Sandy Beige swatch

INCI: Squalane, Olive Oil Decyl Esters, Silica, Copernicia Cerifera (Carnauba) Cera*, Prunus Amygdalus Dulcis (Sweet Almond) Oil*, Butyrospermum Parkii (Shea) Butter*, Squalene, Adansonia Digitata (Baobab) Seed Oil*, Tocopherol, Parfum (Fragrance), Linalool [+/– CI 77891 (Titanium Dioxide), CI 77491 (Red Iron Oxide), CI 77492 (Yellow Iron Oxide), CI 77499 (Black Iron Oxide), CI 77288 (Chromium Oxide Green)] 
* ingredients from organic agriculture

Zloženie: skvalan, estery z olivového oleja, kremeň/oxid kremičitý, mandľový olej, bambucké maslo, skvalen, olej zo semien baobabu dlaňovitého, vitamín E, vôňa, linalool, +/– môže obsahovať: CI 77891 (oxid titaničitý), oxidy železa (farbiace pigmenty): CI 77491, CI 77492, CI 77499, oxidy chrómu (farbiace pigmenty): CI 77288
* zložky z ekologického poľnohospodárstva

Prehľad jednotlivých zložiek so stručným popisom nájdete v PRÍRODNOM SLOVNÍČKU.

Couleur Caramel concealer 11 Light Sandy Beige

Takže ak to na záver v krátkosti zhrniem, parádny prírodný korektor, ktorého krytie a celodenná výdrž sú na jednotku s hviezdičkou. Cena je, myslím si, adekvátna k certifikovanej bio kozmetike s naozaj kvalitným prírodným zložením. Ako negatívum nemám tomuto makeupovému pomocníkovi absolútne nič čo vytknúť. Myslím si, že ho len tak nejaký produkt ľahko neprekoná a bude naďalej mojím favoritom v tejto kategórii dekoratívky.

Couleur Caramel korektor odtieň 11 Light Sandy Beige (3,5g) som si zakúpila na stránke prírodného e-shopu biokrása.sk, kde ma vyšiel na 14,30€ a ak sa raz aj minie, tak si ho určite s radosťou kúpim znovu :). 


2 komentáre:

  1. Podle popisu mi to hodně připomíná krémové make-upy od 100% Pure. Ty jsou taky na bázi olejích, ae přitom vůbec nejsou mastné a krásně se vstřebávají. Jeden mám ve vzorečku a po několika měsících snad ani trošku neubyl :D Korektor vypadá skvěle, já se ale snažím vyhýbat oxidu titaničitému, mám k němu nějakou nevysvětlitelnou nedůvěru :D

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, aj ja sa vyhýbam oxidu titaničitému, ak je použitý vo veľkej koncentrácii ako SPF, lebo som o tom nečítala moc pozitívne veci, ale v takýchto stopových +/- množstvách mi nevadí :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...