utorok 25. októbra 2016

Akamuti Tea Tree kvetová voda | Girl Goes Bio

Krátko po tom, čo som prešla na prírodnú kozmetiku som si v starostlivosti o pleť veľmi obľúbila kvetové vody. Sú výborné na tonizáciu pleti, majú skutočne prírodné ale takisto účinné zloženie a potešia aj skvelými účinkami na problematickú pleť a iné kožné neduhy. Tentokrát tu pre vás mám recenziu na Akamuti čajovníkovú kvetovú vodu, ktorá je vhodná na mastnú a problematickú pleť.

Akamuti tea tree cajovnikova kvetova voda

Ako som už spomínala v prechádzajúcej recenzii, slovenský online obchodík s prírodnou kozmetikou bionatural.sk mi umožnil si vybrať z ich ponuky niekoľko produktov na recenziu. Akamuti kvetové vody som mala v hľadáčiku už dlhšiu dobu a rozhodla som sa preto jednu touto cestou hneď vyskúšať. Už viackrát som vám ospevovala hamamelový hydrolát a takisto mám veľmi rada aj ružovú vodu. Chcela som teda vedieť ako v porovnaní s nimi obstojí Akamuti Tea Tree Water, teda čajovníková kvetová voda, ktorá by mala napomáhať hlavne v boji proti akné. 

Čajovník austrálsky (Malaleuca alternifolia) je veľmi známy svojimi pozitívnymi účinkami v liečbe akné a kožných ochorení. Má výborné antibakteriálne, antifungálne a dokonca antivirálne vlastnosti. Z jeho listov sa získava buď esenciálny olej, známy ako Tea Tree Oil, a takisto parnou destiláciou pri výrobe oleja aj kvetová voda.

Akamuti cajovnikova voda na problematicku plet

Akamuti čajovníková voda ma veľmi milo prekvapila. Na pleti pôsobí osviežujúco s jemne chladivým efektom. Čo sa týka mojich čuchových buniek, nedetegujú nejakú výraznú vôňu, povedala by som, že vodička má skutočne veľmi jemnučkú ovocnú vôňu. Na začiatok musím hneď pochváliť praktické balenie s rozprašovačom, vďaka ktorému je pleť rovnomerne tonizovaná raz-dva. Používam ju ráno a večer vždy po odlíčení na dočistenie a tonizáciu. Následne nanášam pleťový krém alebo olej.

Akamuti tea tree flower water

Prejdime však na účinky na problematickej pleti. Čajovníková voda pleť pekne vyčistí, sťahuje póry a na akné pôsobí veľmi upokojujúco. Môžete si všimnúť, ako skľudnuje začervenanie a potláča zápal. Takisto výrazne napomáha hojeniu, takže pre pleť so sklonom k akné, ako stvorená. S touto kvetovou vodou som veľmi spokojná, všimla som si skutočné výrazný pozitívny vplyv na minimalizáciu vyrážok. Dovolím si tvrdiť, že je dokonca rovnako dobrá ako môj veľký obľúbenec - hamamelová kvetová voda

Zloženie: destilovaná voda z čajovníka (Malaleuca alternifolia)

Akamuti tea tree cajovnikova voda na problematicku plet

Zloženie je naozaj veľmi jednoduché, keďže ide o čistý destilát čajovníka austrálskeho. Prírodný produkt, ktorého účinnosť je osvedčená obľúbenosťou mnohými ľuďmi už dlhé roky. Suma sumárov, ďalšia supiš kvetová voda na problematickú pleť, ktorá pomáha potláčať akné, redukuje zápal a urýchľuje hojenie. Simultánne však pleť hydratuje aj osviežuje. Čajovníková voda skutočne nesklamala!

Akamuti Tee Tree kvetová voda (100ml) je k dostatiu na tejto stránke e-shopu bionatural.sk za cenu 9,35€. Touto cestou by som aj rada poďakovala e-shopu za poskytnutie výborného produktu na recenziu.

A čo vy? Ktorá kvetová voda je vaším favoritom?

8 komentárov:

  1. Vyzerá úžasne. Kvetové vody testuje už dlhšie a zatiaľ som si najviac zamilovala jazmínovú :)

    SlavikStories
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som si ich strašne obľúbila... Jasmínovú by si odporučila na aký typ pleti? :)

      Odstrániť
  2. Já moc květových vod vyzkoušeno nemám. Od Saloosu mi hrozně voní meduňková a levandulová, ale vadí mi tam obsah alkoholu. Naopak třeba květovky od Nobilis Tilia mají super složení, ale hrozně mi smrdí :D Tak nevím, ale zatím si bez nich vystačím a myslím, že je ani nepotřebuji :)


    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mati, hej toho dosť vysokého podielu alkoholu som si všimla aj ja :/ A čo používaš na tonizáciu pleti, minerálnu vodu? :)

      Odstrániť
    2. Nic :D Jsem v tomhle ohledu dost lenivá. Večer se jen odlíčím mandlovým čistícím mlékem od Weledy, nanesu krém a je hotovo :D

      Odstrániť
  3. Souhlasim s Danielkou, jasminova voda od Soaphorie je vyborna, pouzivam na suchou plet🌼

    Andreablog

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ja mam rozmarinovu od Saloos a ruzovu od Dulcie, ale najcastejsie pouzivam aj tak pletove tonika. Teraz co mam hamamelove od Thayers vonia uplne jak kvetova voda z lupenov ruzi, ktore tiez obsahuje, takze mam vlastne take kombo :D

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...