streda 22. februára 2017

Indian Natural Hair Care práškový šampón Ajurvédske bylinky | Girl Goes Bio

Ďalší produkt z mojej obľúbenej kategórie - šampón. Proste vyskúšaniu nového šampónu, ktorý sľubuje znovuzrodenie vašich vlasov, sa nič nevyrovná :). Tentokrát tu však máme taký prírodný šampón, aký na blogu ešte nebol. Ide totiž o práškovú verziu Ajurvédske bylinky od značky Indian Natural Hair Care, ktorý na prvý pohľad nemá s bežným šampónom naozaj veľa spoločného. Vyrovná sa mu však vo svojich účinkoch na vlasy? 

Indian Natural Hair Care Ajurvedske bylinky praskovy sampon s regeneracnymi ucinkami

Na začiatok sa hneď musím priznať, že keď mi papierová krabička s práškovým šampónom prišla v balíčku na recenziu z e-shopu Babičkina záhrada.sk bola som trošku skeptická. Ako si poradí s mojimi dlhšími vlasmi, ktoré sú pri korienkoch mastnejšie, avšak so suchšími končekmi? Dokáže takýto prášok vlasy vôbec dostatočne umyť? Od značky Indian Natural Hair Care však pravidelne používam hennu, s ktorom som veľmi spokojná, takže som na šampón bola veľmi zvedavá.

Indian Natural Hair Care Ayurvedic Herbs for Hair Regeneration

Šampón Ajurvédske bylinky sú vlastne jemne namletou zmesou 10 bylín, rastlinných plodov či listov, ktoré majú nielenže čistiace schopnosti, ale napomáhajú vlasom k ich rastu, regenerácii, lesku a obnove zdravého stavu pokožky hlavy. Znie to skvelo, však? A ako to funguje? Asi 20g prášku zamiešam s teplou vodou do hustejšej kaše, ktorú nanesiem rovnomerne do vlasov. Následne zmes nechám chvíľu na vlasoch pôsobiť, pričom sa zameriavam na korienky. Nakoniec šampón z vlasom dobre vypláchnem. 

Po prvom vyskúšaní som zostala v nemom úžase. Vlasy boli skvelo umyté, čisté a veľmi pekne sa leskli. Šampón obsahuje aj prášok z amly, ktorá funguje ako prírodný kondicionér, preto aj výrobca uvádza, že nie je potrebné použiť po umytí tradičný kondicionér. To sa mi však nepotvrdilo, pretože končeky vlasov po umytí zostali trochu suchšie. Pri ďalších skúšaniach šampónu som preto použila po umytí môj obľúbený kondicionér od Weledy a naozaj paráda. Šampón funguje naozaj výborne, ani by ste to na takú kôpku prášku nevýraznej farby nepovedali :). Ako sa hovorí, nesúď knihu podľa obalu. Povedala by som, že šampón funguje ešte lepšie, ako ten bežný tekutý. Prirátajme k tomu skutočne prírodné zloženie a je jasné, že ide o veľmi jedinečný produkt vo vlasovej starostlivosti.

Indian Natural Hair Care praskovy sampon ajurvedske bylinky na regeneraciu vlasov

Zloženie: Prášok z vysušených bylín (Amla, Brahmi, Bhingraj, Aloe Vera, Jatamansi, Neem, Methi, Kapur Kachri), orechov Reetha a rozdrvených ovocných luskov, kôry a lístkov zo stromu Acacia Concinna

Šampón obsahuje ajurvédske bylinky, aloe vera, Shikakai, prakticky to najlepšie čo vie príroda na vlasy poskytnúť. Čo sa týka samotných účinkov, vlasy ostávajú po umytí lesklé, posilnené, ale stále hebké. Myslím si, že je šampón vhodný aj pre poškodené vlasy. Dlhodobé regeneračné účinky či podporu rastu vlasov vám budem môcť ohodnotiť a zdeliť až pri dlhšom používaní, ale už len pri samotnom pohľade na vlastnosti použitých rastlín, to vyzerá viac ako sľubne :).

Indian Natural Hair Care sampon ajurvedske bylinky na regeneraciu vlasov

Poďme však ale aj na nejaké tie moje výhrady, ktoré vychádzajú zo samotnej unikátnosti šampónu. Na jedno umytie potrebujete 20g prášku, pričom celé balenie je 200g. To znamená, že šampón vám vydrží len na 10 umytí. Ja si vlasy musím umývať každé dva dni a keďže pravidelne cvičím, niekedy aj každý deň. Z toho ľahko vyrátate, že pri pravidelnom používaní by som zbankrotovala tak koncom mája :D. Takisto príprava prášku a jeho použitie sa niekomu môže zdať namáhavejšie ako vytlačenie tekutého šampónu z tuby, ale nie je to nič dramatické. Iba možno v prípade, ak sa ponáhľate do práce a každá sekunda sa ráta.

Napriek pár výtkam som so šampónom veľmi spokojná. Myslím si, že šampón Ajurvédske bylinky je super pre ľudí jednak s krátkymi vlasmi, ktorí ho nespotrebujú veľa a takisto pre tých, ktorí si neumývajú vlasy tak často. Určite si ho zamilujú ľudia s citlivou pokožkou, ktorí hľadajú naozaj tú skutočne najprírodnejšiu alternatívu umývania vlasov na trhu. Nielenže je zloženie bez sebemenšej chybičky, ale ešte k tomu je šampón neuveriteľne účinný. Hoci nie je pre moje vlasy vhodný na každodenné použitie, viem si poľahky predstaviť, že ho budem používať pravidelne napríklad po hennovaní, keď chcem vlasy šetrne umyť alebo keď im chcem dopriať extra kúru na ich podporu.

Indian Natural Hair Care Ayurvedic Herbs Shampoo for Hair Restoration

Zhrnutie:
úžasné prírodné zloženie - prírodnejšie to už nejde
✔ účinne umyje
✔ nedráždi vlasovú pokožku
✔ vlasy lesklé, nadýchané
✔ vhodný na všetky typy vlasov

vyššia cena - jedno balenie len na desať umytí
prášková konzistencia - o niečo náročnejšia príprava a nanášanie ako pri bežnom šampóne

Indian Natural Hair Care Ajurvedske bylinky praskovy sampon s regeneracnymi ucinkami

Indian Natural Hair Care práškový šampón Ajurvédske bylinky (200g) som dostala na recenziu z e-shopu BabičkinaZáhrada.sk, za čo im patrí veľká vďaka. Nebyť ich, myslím, že by som tento produkt nevyskúšala, čo by bola naozaj veľká škoda. Ak vás šampón zaujal, ale ste rovnako podozrievavé ako ja, určite mu dajte šancu :).

Skúšali ste už nejaký práškový šampón? Ako u vás obstál?

6 komentárov:

  1. Super recenzia. Konkrétne tento som neskúšala, ale mala som indické prášky od Khadi. Som skoro 2 roky no poo a chcela som skúsiť niečo iné ako marocký íl, tak som si objednala reethu a amlu. Reetha sama o sebe mi prišla veľmi silná, odmastila vlasy skvele, nevysušovala, ale bola agresívna k pokožke a raz, keď sa mi dostala do očí - nič horšie som nezažila. Naopak Amla je fajn, používam ju skôr ako masku po umytí - nechávam ju pôsobiť 45 minút a vlasy mám krásne :) Po tejto skúsenosti reethu nechcem ani vidieť a vrátila som sa k marockému ílu, ktorý striedam so šampukom od Navie :)

    Flung out of space

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, Danielka :). Klobúk dole za no poo. Ja som skúšala presedlať na mydlo + apple cider, ale vlasy si nejak nevedeli zvyknúť. Šampuk od Navie používam tiež na striedačku s Weledou a som veľmi spokojná. Neuveriteľný lesk dodávajú tie šampóny od Navie. Takisto používam amlu ako masku :). K nejakému nákupu som dostala zadarmo balenie, tak som si povedala, že vyskúšam a odvtedy používam pravidelne. Mám už aj rozpísanú recenziu :D. Nechávam tak 20 min pôsobiť a úplna paráda. A neviem prečo, ale vôňa amly mi neuveriteľne evokuje vôňu jahodového džemu :D.

      Odstrániť
  2. Souhlasím, že testování šamponů je prostě nej! :D Já jsem kdysi používala práškový šampon, kde byla směs reethy, shikakai, amly a henny a umyl je vážně dobře. Nakonec jsem se k němu nevrátila a vlastně ani nevím proč. Možná to bude opravdu tím, že je to přeci jen trochu pracnější než klasický tekutý šampon :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, je to sranda, ale niekedy rozhoduje naozaj každá sekunda a to stlačenie tuby je také jednoduché :D. Určite však plánujem používať aj takéto práškové šampóny, lebo tomu prírodnému zloženiu sa nič nevyrovná. Pripomína mi to mydlové orechy, tiež vyzerajú neškodne a aké sú účinné :D.

      Odstrániť
    2. Tak to ti připomíná právem, myslím, že reetha jsou mýdlové ořechy :D

      Odstrániť
    3. Haha, tak to veľa vysvetľuje... :D ďakujem za poučenie :).

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...