sobota 9. júla 2016

Účinná prírodná zubná pasta? ÁNO - zubná pasta Biomineral Dent | Girl Goes Bio

Výrobky prírodnej kozmetiky sa snažím využívať vo všetkých typoch starostlivosti, a to určite aj v prípade starostlivosti o zuby. Prírodných zubných pást sa na trhu objavuje v poslednej dobe stále čoraz viac a viac. Existuje však prírodná pasta, ktorá účinne naše zuby vyčistí, ponúka im dostatočnú ochranu a ešte k tomu nás poteší aj príjemnou chuťou a bieliacim účinkom? Áno, ja takú presne používam :). Ide o prírodnú zubnú pastu Biomineral Dent značky Biomineral, o ktorej si dnes čo to povieme.

Biomineral Dent prirodna zubna pasta

Zubná pasta Biomineral Dent slovenskej značky Biomineral je ručne vyrábanou prírodnou pastou, ktorú som vyskúšala na základe odporúčania a odvtedy nepoužívam žiadnu inú. Prírodných zubných pást som vyskúšala viacero, ale žiadna mi takto nevyhovovala. Mám už tretie balenie tejto pasty a som s ňou maximálne spokojná po všetkých stránkach. Naozaj jej nie je čo vytknúť, je to najlepšia zubná pasta, akú som používala a umývať si s ňou zuby je jedna radosť. Pripravte sa teda na samú chválu :).

Prirodna zubna pasta Biomineral Dent od Biomineral

Zubná pasta Biomineral Dent je nielenže skvelá, ale aj skvelo vyzerá. Pasta sa ukrýva v elegantnej striebornej plastovo-hliníkovej tube, z ktorej sa veľmi ľahko vytláča. Na umytie zubov stačí naozaj malé množstvo pasty (približne gulička o veľkosti hrachu), takže vydrží veľmi dlho (mne asi 3 mesiace). Pasta síce nepení, resp. mení veľmi málo, ale napriek tomu zuby skvelo čistí a leští vďaka prítomnosti kryštálikov sódy bikarbóny a uhličitanu vápenatého. Má o niečo tekutejšiu konzistencia, ako som u pást zvyknutá, je taká vláčna, vďaka čomu sa ľahučko nanáša a pokryje všetky potrebné miesta.

Prirodna zubna pasta Biomineral Dent

Pasta má veľmi príjemnú sviežu chuť mäti, ktorá pretrváva v ústach aj po umytí dlhú dobu. Rovnako som si všimla, že pri jej pravidelnom používaní mám zuby omnoho belšie, čo ma veľmi teší :). Pasta sa totiž môže pochváliť vysokým obsahom kokosového oleja, ktorý je známy svojimi výbornými bieliacimi účinkami, odstraňovaním zubného povlaku a celkovým zlepšením kvality stavu zubov. Pozrime sa teda na zloženie:

INCI: Aqua, Cocos Nucifera Oil, Xylitol, Xantham Gum, Calcium Carbonate, Sodium Bicarbonate, Citrus Grandis Seed Extract, Mintha Piperita Oil, Leptospermum Petersonii Oil, Mineral Salts

Zloženie: Voda, kokosový olej (lisovaný za studena), xylitol, xantánová guma, uhličitan vápenatý, hydrogénuhličitan sodný (sóda bikarbóna), extrakt z grepfruitových jadier, glycerol, zmes éterických olejov: mäta pieporná, citrónový čajovník, komplex 5 bunkových solí v potencii D6: hydrogénfosforečnan draselný, fluorid vápenatý, oxid kremičitý, hydrogénfosforečnan vápenatý, difosforečnan železitý. 

Prehľad jednotlivých zložiek nájdete v PRÍRODNOM SLOVNÍČKU.

Biomineral dent prirodna zubna pasta s bunkovymi solami

Na toto zloženie je naozaj radosť pozerať a som nadšená, ako sa z vhodnej kombinácie len účinných prírodných zložiek dá vytvoriť tak super zubná pasta. Okrem už spomínaného kokosového oleja v nej nájdeme takisto xylitol, sladidlo prírodného pôvodu, ktoré predchádza tvorbe zubného kazu, ďalej sódu bikarbónu, ktorá okrem efektívneho čistenia v podobe malých kryštálikov aj upravuje pH v ústach. Ako prírodný konzervant je použitý extrakt z grepfruitových jadierok a esenciálne oleje, ktoré prepožičiavajú paste aj jej skvelú chuť. Minerálnu výživu zabezpečuje kombinácia viacerých minerálnych látok.

Ako jediné negatívum hodnotím celkom vysokú cenu, ktorá je však podľa mňa úplne opodstatnená použitím kvalitných zložiek, výbornými vlastnosťami a účinkami pasty a jej veľmi dlhou výdržou. O bieliacich schopnostiach ani nehovorím. Myslím, že je to skutočne produkt, do ktorého sa oplatí zainvestovať.

Prírodnú zubnú pastu Biomineral Dent (75 ml) si kupujem v jednej neďalekej lekárni, v ktorej sa špecializujú na prírodnú kozmetiku. Inak si ju môžete zakúpiť napríklad na stránke výrobcu biomineral.sk, alebo som ju našla takisto aj na eshope s prírodnou kozmetikou BabičkinaZáhrada.sk. V ponuke je v cene 6,50 - 7,50€. Určite ju všetkým odporúčam vyskúšať, nebudete ľutovať!

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...