utorok 1. novembra 2016

Bio arganový olej Arganeol od Sagrada Natura | Girl Goes Bio

Rastlinné oleje sú v prírodnej kozmetike naozaj všestranným a nenahraditeľným pomocníkom, či už v starostlivosti o našu pokožku alebo vlasy. Jeden z mojich najobľúbenejších olejov, ktorý by nemal chýbať v každej správnej kozmetickej zbierke, je bezpochyby arganový olej. Dnes som si preto pre vás pripravila recenziu na jeden z arganových olejov, ktorý som vyskúšala, konkrétne arganový olej Arganeol českej značky prírodnej kozmetiky Sagrada Natura.

Arganovy olej Arganeol znacky Sagrada Natura

Arganový olej, nazývaný aj tekuté zlato, je olej získavaný z plodov stromu Argania spinosa vyskytujúcom sa v Maroku. Má mnoho blahodárnych účinkov, vďaka ktorým sa teší v kozmetickom priemysle veľkej obľube. Nielenže má vynikajúce hĺbkové hydratačné účinky, ale vďaka pozoruhodnému zloženiu s vysokým podielom vitamínu E a vyšších mastných kyselín navyše pokožku a vlasy vyživuje a posilňuje. Vďaka silným antioxidačným vlastnostiam má aj schopnosť minimalizovať prejavy starnutia a napomáhať s rôznymi kožnými ochoreniami.

Arganových olejov som osobne vyskúšala už viacero, či už prírodných certifikovaných alebo nie. Na slovenských stránkach sa to hemží ponukou týchto olejov a vždy som mala problém si vybrať, keďže o účinkoch arganového oleja rozhoduje hlavne stupeň kvality a čistota oleja. Bolo preto pre mňa ťažké posúdiť, ktorý je ten najlepší a hlavne skutočne čistý a kvalitný. Viackrát sa mi stalo, že sa stránka chválila 100% arganovým olejom a potom som pozrela na zloženie a našla tam všetko možné, len nie arganový olej :D.

Bio arganovy olej Arganeol od Sagrada Natura

Keď ma oslovili z českej značky prírodnej kozmetiky Sagrada Natura s ponukou na vyskúšanie ich čistého bio arganového oleja Arganeol, ktorý dovážajú priamo z Maroka, neváhala som ani na sekundu a rozhodla som sa ho vyskúšať. Ako som už spomenula, ide o 100% arganový olej, ktorého kvalita je takisto potvrdená bio certifikáciou (certifikáty CPK-bio a EcoCert), čo sa mi veľmi pozdáva, keďže potom presne viete, čo v skutočnosti na seba mažete :).

Arganeol bio arganovy olej Sagrada Natura

Arganový olej Arganeol prichádza vo fľaštičke z tmavého skla s praktickou pipetou, vďaka ktorej ho môžete pohodlne a bez problémov dávkovať, lebo skutočne stačí použiť len pár kvapiek. Ako každý správny arganový olej, aj tento vonia veľmi jemne po orieškoch a má žltú farbu. Arganový olej má naozaj všestranné využitie, a preto som sa ho rozhodla testovať hneď v troch smeroch. Aplikovala som ho jednak do vlasov po umytí, pravidelne na nechty a nechtovú kožičku a rovnako aj každý večer na tvár.

Sagrada Natura bio arganovy olej Arganeol

Ale aké boli účinky tohto arganového oleja? V krátkosti fenomenálne :). Na hocijaký účel ho použijete, nemôžete ľutovať. Už po pár použitiach mi bolo jasné, že o kvalite oleja niet pochýb. Olej sa do pokožky vstrebáva jedna radosť, nezanecháva mastný film a ráno sa môžete tešiť z vyhladenej, hydratovanej a jemnučkej pokožky. Takisto sa mi osvedčil aj na liečbu akné, pri potlačení zápalu a minimalizovaní začervenania. Veľmi som si obľúbila pár kvapiek oleja použiť rovno do pleťového krému, a tak ho na pleť aplikovať. Čo sa týka vlasovej starostlivosti, olej nanášam do uterákom vysušených vlasov. Skutočne ale stačí pár kvapiek (3-4) a vlasy sú na nepoznanie. Bez problémov sa rozčesávajú, krásne sa lesknú, hydratované, hebké na dotyk... Vo všeobecnosti mojím vlasom vyhovuje arganový olej zo všetkých najviac. Vlasy vôbec nezaťažuje, nemastí. Tu však ešte nekončíme. Arganový olej svojou starostlivosťou potešil aj nechty a nechtovú kožičku, ktoré sú vďaka pár kvapkám vyživené, hydratované a spevnené. Nechty sa už nelámu, neštiepia a pokožka okolo nich ostáva zacelená bez záderov. Ako som povedala, riešenie asi na každý kozmetický problém :).

Cisty certifikovany bio arganovy olej Arganeol znacky Sagrada Natura

Ako jediné mínus, vnímam vyššiu cenu, avšak kvalita hovorí skutočne za seba. Veľmi však oceňujem fakt, že oleja miniete naozaj máličko a vôbec to s ním netreba preháňať na dosiahnutie výrazných výsledkov. Ak to nebolo z recenzie úplne očividné, z oleja som nadšená a plánujem ho veselo používať naďalej :).

Kozmetický arganový olej Arganeol značky Sagrada Natura (50ml) si môžete zakúpiť na stránke sagrada-natura.sk za cenu 16,50€. Za seba môžem povedať, že keď ho kvapku po kvapke dopoužívam, určite nebudem váhať nad kúpou ďalšieho. Touto cestou ďakujem firme Sagrada Natura za poskytnutie ich výrobku na recenziu. 

A otázka na záver :). Používate rastlinné oleje? Ak áno, skúsili ste už arganový olej?

8 komentárov:

  1. Vyzkousela jsem jich uz vic, ale tento je vazne pecka💗💗💗

    Andrea blog

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já rostlinné oleje vůbec nepoužívám. Nějak jsme se spolu neskamarádili. Na obličej mám raději krémy a vlasy mám i po jedné kapičce oleje umaštěné. Když už olej, tak jedině vnitřně :)

    MŮJ BIO SVĚT

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to hej, treba používať, čo telu najlepšie vyhovuje :) Ja som si s olejmi veľmi sadla, z používania bežnej kozmetiky som mala vždy zakorenené to absurdné presvedčenie, že hocičo, čo obsahuje olej, nemôže ísť na problematickú pleť. A ako som sa mýlila :D

      Odstrániť
  3. Olejíčky mám moc ráda. Teď používám nějaké od Saloos na pleť a jsou super ! :)

    BLOG: Kosmetická taštička

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som si ich veľmi obľúbila :) Osvedčili sa mi nielen pri starostlivosti o pleť, ale aj na odličovanie sú skvelé :)

      Odstrániť
  4. Mám ráda olejíčky. Tenhle neznám a popravdě ani značku. Snad na něj natrefím abych ho mohla taky vyzkoušet :) moc se mi líbí ten obal

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite odporúčam vyskúšať, nielen prevedenie je super :)

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...