pondelok 5. decembra 2016

Beyond čistiaca pena na problematickú pleť | Girl Goes Bio

O akné som na blogu písala už viackrát, hlavne z toho dôvodu, že mi prírodná kozmetika veľmi pomohla sa s ním popasovať. Vždy rada vyskúšam nové produkty na problematickú pleť a hľadám také, ktoré mi pomôžu naďalej udržovať moju pleť v dobrom stave a výskyt akné či prejavy zápalu držať na uzde. 

Beyond cistiaca pena na problematicku plet

Pravidelné a dôkladné čistenie pleti je jednou z vecí, ktorá je pri starostlivosti o problematickú pleť nevyhnutnosťou. Čistiace gély či peny však nenájdete tak často medzi produktmi prírodnej kozmetiky ako v prípade tej bežnej, keďže zvyčajne bývajú plné sulfátov vďaka ich efektívnym peniacim a čistiacim vlastnostiam, nehovoriac však o ich negatívnych vplyvoch na pokožku...

V prírodnej kozmetike je veľmi obľúbené čistenie pleti olejom, ktoré som si aj ja zamilovala, avšak vždy po takomto odlíčení rada použijem produkt, ktorý mi pomôže prebytočný olej odstrániť a pleť dočistiť. Preto ma veľmi zaujala organická čistiaca pena od anglickej značky Beyond Organic Skincare z ponuky e-shopu bionatural.sk, ktorú mi zlatí ľudia z tohto e-shopu zaslali na vyskúšanie, za čo im veľmi ďakujem. Lebo ak produkt sľubuje jednoduché očistenie pleti a ešte k tomu je určený na problematickú pleť? Count me in :).

Beyond organic purifying cleanser for acne prone skin

Beyond čistiaca pena je v praktickej plastovej fľaštičke s pumpičkou. Produkt neobsahuje sulfáty, jemná pena funguje na báze glukozidov - šetrných rastlinných tenzidov, ktoré pleť jemne čistia a nedráždia. Produkt sa mi hneď zapáčil, keď som videla moju obľúbenú hamamelovú kvetovú vodu na prvom mieste v zložení. S ňou sa naozaj nedá nič pokaziť, je to jeden z top produktov, ktoré odporúčam každému na problematickú pleť.

Pri aplikácii výrobca odporúča dve pumpičky peny na očistenie celej pleti ráno a večer. Mne sa viac osvedčilo, keď použijem jednu pri rannej starostlivosti, keď pleť len očistím a večer tri, aby som odstránila naozaj všetok makeup, na jeho odstránenie použijem dve a na úplné dočistenie pleti ešte tretiu. Pena efektívne odstráni makeup a zanecháva pleť čistú. Ak nemáte v obľube odličovanie olejom alebo hľadáte produkt, ktorý môžete použiť na odstránenie prebytočného odličovacieho oleja, určite na penu mrknite.

Beyond organicka cistiaca pena na problematicku plet

Fľaštička je celkom malá, no používam penu už niekoľko týždňov a stále má čo peniť :). Čo sa týka akné, myslím že je to príjemný doplnok do starostlivosti o problematickú pleť. Určite vám na odstránenie akné nebude stačiť iba on, avšak napomôže. Pena čistí póry a vyrážky jemne vysušuje. Takisto som si všimla, že upokojuje pleť a potláča začervenanie

Jediné, čo mi na produkte nevoní je samotný fakt, že mi nevonia :D. Pena má celkom zvláštnu vôňu z kombinácie hamamelu a pravdepodobne toho, čo to tipujem na ferment filtrácie, ktorý funguje ako prírodný antimikrobiálny prostriedok na konzerváciu. Avšak pre mňa vôňa takýchto produktov nehrá veľkú rolu, keďže pri nich rozhodujú výsledky.

Beyond organicka cistiaca pena proti akne

INCI: Hamamelis Virginiana Flower Water, Aqua, Decyl Glucoside, Leuconostoc/Sorbus Aucuparia Fruit Ferment Filtrate, Cucumis Sativus Fruit Extract, Glycerin, Tocopherol, Melaleuca Alternifolia Leaf Oil, Lactic acid

Zloženie: hamamelová kvetová voda, voda, decyl glukozid, filtrát fermentácie Leuconostoc/jarabina vtáčia, extrakt z uhorky siatej, glycerín, vitamín E, čajovníkový olej, kyselina mliečna

Suma sumárov, veľmi príjemný prírodný produkt na čistenie pleti, ktorý sa určite hodí ako doplnok do vášho arzenálu produktov určených na boj s akné.

Beyond čistiacu penu na problematickú pleť (50ml) ponúka e-shop bionatural.sk na tomto linku za 11,55€.

A vy? Aký prírodný produkt používate najradšej na čistenie pleti?

8 komentárov:

  1. Akurát hľadám niečo prírodné na čistenie pleti. Nedávno som začala so zero waste čistením bavlneným uteráčikom a kokosovým olejom, ale nie je to úplne ono, takže hľadám niečo čistivejšie.
    Dík za tip.

    Zvláštne dievča
    Čítanie je sexy

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie je zač :) Ako mne príde čistenie olejom najúčinnejšie a túto penu použijem už len na dočistenie pleti ale aj sama o sebe pena veľmi pekne očistí.

      Odstrániť
  2. Super je aj gél od tejto značky, najmä keď niečo "vyraší". Tiež mám problematickú pleť a nedám dopustiť na neem (nimbu), no v poslednej dobe som si obľúbila aj manuka med :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za tipy, určite omrknem :) Ja zvyčajne na také lokálne problémy používam zinkovú mastičku, tá ma zatiaľ nikdy nesklamala. A med je tiež výborný :).

      Odstrániť
  3. Odkedy som presla na prirodnu kozmetiku, tak som si zvykla na mydielka skor. Predtym som zvykla prave pouzivat rozne gely a peny. Nakolko dobre sluzia prave tie mydla, dlho vydrzia a nestoja vela, nemam velmi dovod hladat alternativy, ale mozno niekedy v buducnosti vramci zmeny vyskusam :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som od prechodu na prírodnú kozmetiku začala používať mydlá, ale len na telo. Neviem prečo ich nepoužívam aj na tvár, keďže som si ich veľmi obľúbila. Budem sa po nejakom vhodnom na problematickú pleť musieť porozhliadnuť :).

      Odstrániť
  4. Vyzerá super. Keď mi dôjde moja terajšia pena na čistenie, tak určite vyskúšam.

    AN Beauty Blog

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dúfam, že budeš spokojná :). U mňa sa osvedčila.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...