štvrtok 22. decembra 2016

Súboj produktov: Prírodné očné linky | Girl Goes Bio

Môže sa zdať, že používanie prírodnej kozmetiky prináša len samé pozitíva, ale musím vás upozorniť na jedno veľké riziko, ktoré so sebou tieto výrobky prinášajú. Ak totižto s prírodnou kozmetikou začnete, neviete prestať! Potom to vyzerá presne tak, ako u mňa, že stále nakupujem nové produkty a všetko musím vyskúšať :). Povedala som si ale, že to aspoň pozitívne využijem na blogu a začnem novú rubriku Súboj produktov, v ktorej vždy porovnám prírodné produkty rôznych značiek z tej istej kozmetickej kategórie. Dneska to budú prírodné očné linky, ktoré pôjdu na pretras. Tak poďme na to!


Očné linky sú jedným z produktov dekoratívnej kozmetiky, bez ktorého sa nezaobídem. Najradšej nosím jednoduché každodenné líčenie v duchu makeup-očná linka-maskara. S prírodnými očnými linkami je to však dosť problematické, keďže ich prírodné zloženie im neumožňuje niekedy takú efektívnosť, akú získavajú bežné linky vďaka prídavkom silikónov, nebezpečných farbív a pod. Napríklad všetky prírodné linky, s ktorými som sa zatiaľ stretla, sú veľmi ľahko odlíčiteľné obyčajnou vodou, z čoho vyplýva zjavný problém pre ich celodennú výdrž, keďže nám oči občas slzia, žmurkáme, pretierame si ich apod. Očné linky som sa preto rozhodla hodnotiť na základe štyroch kritérií:

1. intenzita farby - lebo ak farba nie je sýta, nepomôže linke ani dlhá výdrž

2. výdrž - časová výdrž, v zmysle ako dlho linka vydrží na oku neporušená, ak ju mechanicky nepoškodíme

3. odolnosť - hodnotená podľa toho, či si linku dokážem ľahko rozmazať, či už dotykom alebo slziacimi očami

4. presnosť aplikácie - či štetček alebo iný aplikátor umožňuje jednoduché a presné nanesenie linky


Alverde Eyeliner linka na oči (01 čierna)


Tak táto linka od Alverde ma naozaj sklamala, keďže som o nej veľa počula a na základe pozitívnych ohlasov som si ju kúpila. Intenzita čiernej farby je však dosť slabá. Na fotkách to moc nie je vidno, na ruke vyzerá celkom intenzívna, avšak pri aplikácii na suché viečko sa rozvrstvuje a linka vyzerá skôr ako šedá. No nevyzerá to vôbec dobre. Výdrž je takisto dosť slabá, asi o dve-tri hodiny sa linka začne pomaly ale iste všade-tade otláčať a takisto sa veľmi ľahko rozmaže. Jediné pozitívum je skvelý tenký štetček, ktorý umožňuje veľmi presnú a ľahkú aplikáciu. To však túto linku už nezachráni. Za mňa preto určite neodporúčam.

Intenzita farby: 2/5
Výdrž: 1,5/5
Odolnosť: 2/5
Presnosť aplikátora: 4/5
Celkovo: 9,5/20
3ml / 2,75€ / Dm drogéria / link



Alverde Khol Eyeliner gelové očné linky (čierne) 


Tieto gélové linky sú pre mňa úplným failom. Linky sú síce pekne sýto čierne, aplikátor ujde, ale tieto linky odmietajú zaschnúť. Ako úprimne mi to prišlo až vtipné, keď ani po vyše pol hodine nezaschli, a jedným ťahom ste ich mohli celé zotrieť. To som naozaj ešte nevidela :D. Ako môžete vidieť na fotkách so swatchmi, linka sa po jemnom prejdení prstom bez problémov úplne zmazala, a to som ju na ruke nechala zaschýnať (nie zashnúť, lebo to by napovedalo, že sa aj niečo také stalo) približne 15 minút. Ako skutočne neviem, čo si o tom mám myslieť. Dúfam, že išlo o vadný kúsok :D. 

Intenzita farby: 4/5
Výdrž: 0/5
Odolnosť: 0/5
Presnosť aplikátora: 3/5
Celkovo: 7/20
2g / 3,45€ / Dm drogéria / link




Couleur Caramel Eyeliner očná linka (07 čierna) 


Linka od CC je v skratke celkom dobrá očná linka. Má krásnu intenzívnu matnú čiernu farbu a výborný tenký štetček na precíznu aplikáciu. Ak odrátame hocijaký externý vplyv, linka vydrží na očiach bez porušenia aj 6-7 hodín, potom sa pomaly začínajú vytvárať šmuhy. Avšak najväčší problém vidím v jej odolnosti. Ak si oko trochu pretrete alebo sa nebodaj zasmejete a trochu sa vám rozslzia oči, panda prichádza :D. Linka sa naozaj ľahko rozmaže, čo je veľká škoda, lebo na očiach vyzerá naozaj skvelo. S jej hodnotením som na vážkach, boli dni, kedy mi vydržala skoro celý deň bez problémov, inokedy sa rozmazala po dvoch hodinách a jednom väčšom smiechu... S tou linkou je však mnoho ľudí veľmi spokojných, tak možno s ňou majú problém len moje precitlivelé oči :).
Intenzita farby: 5/5
Výdrž: 3,5/5
Odolnosť: 2,5/5
Presnosť aplikátora: 5/5
Celkovo: 16/20
4ml / 19,00€ / link


ZAO tekutá očná linka (061 tmavohnedá)


Tmavohnedá očná linka značky ZAO je pre mňa zatiaľ najlepšou prírodnou linkou, akú som kedy vyskúšala. Intenzita farby je skvelá, farba ide až do polomatnej čiernej (trochu škoda, ak chcete ozaj hnedú farbu). Linka zaschne o chvíľku a vydrží celý deň, iba zriedka sa na konci dňa trochu rozmaže, ale to naozaj minimálne. Čo sa týka odolnosti, vydrží skutočne veľa, pretretím očí ju len tak nezmažete. Táto linka mi parádne vyhovuje, o čom svedčí aj fakt, že ju používam denne. Jediné, s čím nie som úplne spokojná, je jej rovný štetček, ktorý je trochu hrubší a nepracuje sa mi s ním tak super ako napríklad s linkou od Couleur Caramel. Ale to je naozaj detail. Inak perfektná linka!
Intenzita farby: 5/5
Výdrž: 5/5
Odolnosť: 4,5/5
Presnosť aplikátora: 4/5
Celkovo: 18,5/20
6ml / 15,90€ / link


Za mňa je teda jednoznačným víťazom tekutá očná linka od ZAO, ktorá má krásnu sýtu farbu, ľahko sa nanášadlho vydrží a naozaj sa lentak nerozmaže. ZAO navyše ponúka tekuté linky v celkom dobrej farebnej škále, až 6 odtieňov, a ja určite neskončím len pri tej hnedej :).

Aká je vaša obľúbená prírodná očná linka? Podeľte sa s tipmi! :)

12 komentárov:

  1. Vážne sa Zao len tak nerozmaže? Lebo prechodom na prírodnú kozmetiku som linky zavrhla... teda nie, žeby som nehľadala, ale Alverde je hrôza, lavera takisto, CC som skúšala v obchode na ruku a nič moc...

    Zvláštne dievča

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ZAO je zatial jedina prirodna linka, ktora sa mi po pretreti nerozmaze... Ako jasne je prirodna, takze je lahko odlicitelna a keby si velmi chcela, tak ju zotries, ale na bezne nosenie je uplne super :)

      Odstrániť
    2. Ahoj, doporucuju ocni linky od 100%Pure. Krasne syta barva, vydrzi me od naneseni rano do odliceni vecer a vubec se nerozmazava, behem pul minutky na tom vicku zaschne a skoro s ni nehnou ani odlicovac na vodeodolne liceni :D
      Linky pouziva i sestra a taky si je nemuze vynachvalit. :)

      Odstrániť
    3. Veronika, ďakujem za tip. Ohľadom produktov 100% Pure som dosť obozretná kvôli zloženiu, ale mrknem na ich linky :).

      Odstrániť
  2. Mala som len linky Alverde a vcelku fajn, ale problem bola vydrz a rozmazavanie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Presne to iste sa mi potvrdilo, dlho nevydrzia a lahucko sa rozmazu... Skoda, lebo mam vcelku rada produkty od Alverde a niektore su fakt skvele. No na linkach musia asi este popracovat :D

      Odstrániť
  3. To zas ja som s tymi alverde linkami vcelku spokojna, je pravda, ze obcas sa rozmazu, ale tak to sa mi stavalo aj s obycajnymi a ked som si aplikovala viac vrstiev na seba, tak aj farba je pekna a syta. Zhodnotila by som to, ze pomer cena kvalita je umerna. Ale ako prve som skusala tiez take zelene ale v inej tubke a to bola hroza, s tym aplikatorom sa nedalo absolutne tu linku naniest. Obkukovala som aj tie khol, ale po precitani tvojej recenzie som aj rada, ze som aj rada, ze som si ich nekupila :) este som mala vlastne jedny linky od alverde v takom kelimku a to som hned zahodila lebo to absolutne nedrzalo na ociach, takze vcelku ak to vezmem, tak sa stotoznujem s tvojim nazorom, ze na linkach musia este zapracovat :D potom mam doma este od neobio, ale zial kedze som ich kupovala narychlo cez net, tak som si nevsimla ten nestastny stetcek a pochodila som ako s tymi od alverde. Nastastie mam doma samostatny stetcek na linky, tak este dostanu druhu sancu, avsak porovnat ich momentalne neviem. Kazdopadne do buducna asi tiez zainvestujem a skusim zao a budem mat jednu poriadnu ako 3 priemerne

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A používaš presne tieto linky od Alverde? Lebo viem, že som viackrát čítala veľmi pochvalné recenzie na ich linky, ale v dmke mali dosť veľký výber a tuším som nevybrala správne :D. Aspoňže sú lacné... Úplne súhlasím, čo sa týka štetčeka, keď je ten zlý, tak je to nanič. Veľmi nemám rada, keď je taký tvrdý, neohybný, tak ani roky praxe nepomôžu a nedokážem sa ním namaľovať :D.

      Odstrániť
    2. Jj urcite mam tuto zelenu a potom tiez dalsiu zelenu s tym nestastnym stetcekom :)) ja som zas videla v regali vzda len tie dve a khol tak teraz neviem :D no kazdopadne, kazdemu vyhovuje inak, mne sa pravidelne stava, ze co kazda baba vychvaluje mne nesadne, takze moje heslo je, ze treba skusat a urobit si nazor sama :)

      Odstrániť
    3. Presne toto sa aj mne potvrdilo, každému vyhovuje niečo iné a treba si to odskúšať na sebe :)

      Odstrániť
  4. Dobré sú tieto recenzie všetky :) veľmi dobrý blog!!

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...