pondelok 18. júla 2016

Weleda kosatcový hydratačný krém | Girl Goes Bio

Ako som už spomínala v článku o spotrebovaných produktoch za minulý mesiac, domíňala som svoj obľúbený pleťový krém. A keďže som si hneď kúpila ďalší taký istý, rozhodla som sa vám o ňom rovno napísať recenziu. Konkrétne ide o Weleda kosatcový hydratačný krém, ktorý je výborný na zmiešanú ale aj problematickú pleť.

Weleda kosatcovy hydratacny pletovy krem

Značku Weleda mám veľmi rada, ich prírodná kozmetika je vždy certifikovaná, má veľmi pekné zloženie a čo je najpodstatnejšie, naozaj funguje. Výnimkou nie je ani kosatcový hydratačný krém, ktorý používam už dlhšiu dobu a nedám na neho dopustiť. Značka Weleda má viacero radov pleťovej starostlivosti rozdelených podľa veku a potrieb pleti. Konkrétne, kosatcový rad je určený pre vekovú kategóriu 20+, a to na zmiešanú pleť, na ktorej sa tvoria mastné ale aj príliš suché miesta. Kosatcová starostlivosť by mala pozitívne regulovať hydratáciu pleti a zároveň aj tvorbu mazu, čím by sa mala obnoviť prirodzená rovnováha pleti.

V každom rade Weleda starostlivosti nájdeme hydratačné krémy, ktoré sú vhodné hlavne na mastnú alebo zmiešanú pleť a pleťové denné krémy, ktoré sa skôr hodia pre suchšie typy pleti. Keďže mám zmiešanú pleť so sklonom k akné ale aj vysušovaniu, vybrala som si kosatcový hydratačný krém. Používam z tohto radu aj kosatcový denný krém, ale ten skôr na noc, keďže je o niečo hutnejší a cez noc má čas do pleti dobre preniknúť.

Weleda kosatcovy hydratacny krem

Kosatcový hydratačný krém je naozaj veľmi ľahký krém, ktorý sa rýchlo vstrebe, no zároveň poskytuje pleti výbornú hydratáciu. Má príjemnú jemnú vôňu a pleť vôbec nezaťažuje. Vďaka vláčnej konzistencii ho skutočne netreba veľa. Je nielen vhodný pre zmiešanú pleť, ale aj pre problematický typ. Akné vôbec nedráždi, práve naopak, upokojuje ho a urýchľuje hojenie. Krém totiž obsahuje destilát z hamamelu virgínskeho a mohli ste si všimnúť, že hamamelovú vodu som už ospevovala na blogu viackrát spolu s jej pozitívnymi účinkami v boji proti akné. 

Ako som už spomínala, jednou z prezentovaných schopností tohto krému, ako aj celého kosatcového radu, je kontrola hydratácie a tvorby mazu v pokožke. A skutočne, dlhodobým používaním sa mi pleť už vôbec nevysušuje tak ako predtým, zostáva hydratovaná a tvorba šupiniek sa úplne minimalizovala. Kosatcový krém nanášam každé ráno ako podklad pod makeup, pri čom sa mi veľmi osvedčil. Pleť je po nanesení hladká a makeup sa nanáša veľmi ľahko a nerozmazáva sa. Balenie krému sa môže javiť ako dosť malé (30 ml), ale pri úplnom vyžmýkaní mi krém vydrží pri každodennom používaní až 3 mesiace. 

Kosatcovy hydratacny pletovy krem Weleda

INCI: Aqua, Simmondsia Chinensis Seed Oil, Alcohol, Glycerin, Hamamelis Virginiana Distillate, Hydrolyzed Beeswax, Glyceryl Stearate Citrate, Calendula Officinalis Extract, Iris Germanica Root Extract, Magnesium Aluminum Silicate, Xanthan Gum, Sodium Beeswax, Fragrance (Parfum)*, Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Citral*, Eugenol* 
*from natural essential oils 

Zloženie: voda, jojobový olej, alkohol, glycerol, destilát z hamamelu virgínskeho, hydrolyzovaný včelí vosk, glyceryl stearát citrát, extrakt z nechtíka lekárskeho, extrakt z koreňa kosatca nemeckého, kremičitan horečnato-hlinitý, xantánová guma, zmydeľnený včelí vosk, vôňa*, zložky prírodných esenciálnych olejov 
*derivovaná z prírodných esenciálnych olejov 

Info o jednotlivých zložkách nájdete v PRÍRODNOM SLOVNÍČKU

Kosatcový krém má veľmi pekné prírodné zloženie, produkt nesie certifikát NaTrue. Na poprednom mieste v zložení nájdeme jojobový olej so skvelými hydratačnými vlastnosťami, takisto už spomínaný destilát z hamamelu virgínskeho, ktorý je spolu s extraktom z nechtíka lekárskeho známy svojimi upokojujúcimi a protizápalovými účinkami. Veľmi zaujímavou zložkou je extrakt z koreňa kosatca nemeckého, po ktorom nesie aj celý Weleda rad starostlivosti svoj názov. Táto rastlina má totiž veľmi komplexný koreňový systém, vďaka čomu sa dokáže adaptovať na rôzne podmienky prostredia, čo sa týka výskytu vody. Extrakt z koreňa tejto rastliny by preto mal mať okrem výborných hydratačných účinkov aj priaznivý vplyv na hospodárenie pleti s vodou. Emulgačnú úlohu v kréme plní hydrolyzovaný a zmydeľnený včelí vosk. 

Weleda kosatcový hydratačný krém (30 ml) som si kúpila na stránke Weleda.sk za 11,48€ (za členstvo v Klube Weleda získate 10% zľavu pri každom nákupe v eshope). Výrobky kozmetiky Weleda je takisto možné dostať v dm drogériách a vybraných lekárňach.

5 komentárov:

  1. Pekna recenzia. Zvazujem kupu. Dostala som sa sem zo stranky Weleda, lebo som hladala zlozenie vyrobku, ktore tam na stranke uvedene nemaju. Kedze neobsahuje bambucke maslo, ktore mi upchava pory, tak asi kupujem :-)
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za komentár :) Hej, aj ja som pozerala, že na stránke majú nejaké chybné zloženie. Toto som odpísala rovno z krabičky krému, ide o novú receptúru, ale oproti tej pôvodnej boli zmeny minimálne a bambucké či kakaové maslo neobsahovala ani jedna, tak asi nejaký preklep :)

      Odstrániť
  2. Weleda dělá výborné krémy :) Já mám teď mandlový a nemůžu si ho vynachválit.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej Weleda krémy sú skvelé, ja vždy pozerám aj po tom mandľovom, lebo mám citlivú pleť ale vždy skončím pri klasike :-D

      Odstrániť
  3. Jeden z najlepších krémov na pleť, aké som kedy používala, zo všetkých krémov Weledy mi sadol asi najlepšie. Je vhodný pre mladú pleť, je naozaj ľahučký, vstrebe sa takmer hneď. Preto ho aj rada používam pod make up :) Na denné použitie je fakt skvelý. A tubička vydrží dlho, aj keď sa to nezdá, ale veľmi dobre sa rozotiera, takže stačí kvapka :) Veľmi pekná a užitočná recenzia :)

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...