sobota 31. decembra 2016

10 najlepších prírodných produktov za rok 2016 | Girl Goes Bio

Koniec roka sa nenávratne blíži a tak som si povedala, že by nebolo od veci zrekapitulovať tento rok v podobe recenzií na blogu a vybrať spomedzi nich 10 najlepších prírodných produktov, ktoré som tento rok vyskúšala a ktoré sa u mňa stali absolútnymi favoritmi a permanentnou súčasťou mojej kozmetickej výbavy. Takže, drum roll please!

Top 10 natural products in the year of 2016


ZAO hodvábny makeup

ZAO hodvabny tekuty makeup Light sand 711
Myslím, že fakt, že je tento makeup medzi mojimi top produktmi, nikoho neprekvapí. A hoci išlo o prvú recenziu na blogu, v tomto výbere nie je len tak pre nič za nič. Vynikajúci makeup vhodný aj pre citlivú či problematickú pleť, ktorý krásne zjednotí, prirodzene zakryje vytvárajúc zamatový finiš, ktorý dlho vydrží. Bez mapovania či zaliezania do vrások. Navyše si prídu na svoje aj veľmi svetlé typy. Čo viac si priať? 




Dulcia zinková mastička

Dulcia natural zinkova masticka na problematicku pletZinkovú mastičku chválim kade-tade a právom jej patrí miesto medzi mojimi top. Skvelý produkt v starostlivosti o problematickú pleť, na ktorý sa v tomto smere spolieham úplne najviac. Či už ju použijete lokálne na vyrážky alebo ako prevenciu proti tvorbe, zinková mastička nesklame. Vyrážky vysuší, urýchli hojenie a potláča zápal. Ak do boja s akné, tak jedine so zinkáčkou :).




Hamamelová kvetová voda

Hamamelova kvetova voda witch hazel
Pri výbere najlepšej kvetovej vody som mala veľmi ťažkú prácu. Hamamelová či čajovníková kvetová voda? Ktorú vybrať? Obidve sú predsa skvelé. Nakoniec to o chlp predsa len vyhrala tá hamamelová. So zinkovou mastičkou tvoria skvelé duo pre problematickú pleť. Hamamel má úžasné sťahujúce, protizápalové a hojivé účinky. Pleť príjemne tonizuje, osvieži, no nevysušuje ju. Witch hazel je proste mágia :). 




Zubná pasta Biomineral Dent

Biomineral Dent prirodna zubna pasta so solami
Bezkonkurenčne najlepšia zubná pasta, a to nielen spomedzi tých prírodných. Už sa ani nepokúšam skúšať iné, u mňa veľká stálica. Nielenže má veľmi príjemnú osviežujúcu chuť, ale aj veľmi efektívne zuby čistí a vďaka obsahu kokosového oleja má aj výborné prirodzené bieliace účinky. Krásne prírodné zloženie, ktoré je pretavené do vynikajúcej pasty, ktorú už používa takmer celá rodina :).




Weleda ovsená regeneračná kúra

Weleda ovsena regeneracna vlasova kura na suche a poskodene vlasy
Celá ovsená regeneračná rada od Weledy by mohla byť v tomto zozname. Ako jedného zástupcu som však vybrala práve regeneračnú kúru, keďže nájsť naozaj dobrý prírodný kondicionér je veľmi ťažké. A to kúra od Weledy nie je len akýsi naozaj dobrý kondicionér, ale ten najlepší. Vlasy sú po jej použití neuveritelne hebké, lesklé a ľahučko sa rozčesávajú. Kúra ich navyše parádne hydratuje, vďaka čomu zatočí aj s tými najsuchšími končekmi.



Couleur Caramel prírodný korektor

Couleur Caramel prirodny korektor na prekrytie tmavych kruhov
Viem, že sa budem opakovať ale najlepší korektor, aký som kedy mala (čo by ste čakali od článku o najlepších produktoch :D). Veľmi účinne a hlavne prirodzene prekryje nedostatky pleti či kruhy pod očami, zatiaľ čo vôbec pleť nevysušuje. Práve naopak, vďaka obsahu olejov, ju akoby ešte hydratuje. Ďalším veľkým pozitívom je aj dostupnosť odtieňa, ktorý je vhodný je aj pre tie najväčšie bledulky. 




Alverde prírodný ošetrujúci lak na nechty

Alverde prirodny osetrujuci lak na nechty 2in1 bb
Jediný prírodný lak, ktorý teraz používam na nechty pravidelne. Od tej doby, čo som si prestala lakovať nechty bežnými lakmi, mi nechty neuveriteľne zosilneli a vôbec sa nelámu. Vďaka tomuto laku vyzerajú navyše vždy upravené, pekne sa lesknú a sú chránené. Lak veľmi rýchlo zaschne, ľahko a hlavne rovnomerne sa nanáša a má príjemnú citrusovú vôňu. Žiadny prenikajúci zápach, na aký sme zvyknutí u bežných lakov. Hurá :).



Akamuti balzam na pery med a harmanček

Akamuti prirodny balzam na pery med a harmancek
Tento balzámik sa veľmi rýchlo stal mojím veľkým obľúbencom a už mám v každej kabelke aspoň jeden :). Možno sa môže zdať, že prírodný balzam na pery nie je až taký problém vyrobiť, ale toto je malý zázrak pre pery. Pery zostávajú po nanesení veľmi dlho hydratované a neuveriteľne hebké. Balzam ich chráni pred akýmkoľvek vysušením, a to aj teraz v zime. Pravidelným používaním ich udržuje v tip top stave.




Arganový olej Arganeol

Arganovy olej Arganeol Sagrada Natura
Arganový olej je výborná univerzálna vecička na staroslivosť o pleť, vlasy či nechty, ktorá by nemala chýbať v každej kozmetickej výbave. Tento olej od Arganeolu to u mňa vyhral na plnej čiare. Ide o veľmi kvalitný arganový olej, ktorého účinky pocítite už od prvého použitia. U mňa sa teší veľkej obľube pri hydratácii suchých končekov vlasov a takisto pri nočnej starostlivosti o problematickú pleť. Nad výsledkami sa nestačím diviť :).



ZAO tekutá očná linka

ZAO tekuta ocna linka hneda
Druhý produkt od značky ZAO a rovnako skvelý. Táto očná linka mi maximálne sadla, čo je naozaj čo povedať, keďže s prírodnými linkami to u mňa začalo neúspechom za neúspechom. ZAO linka sa ľahko nanáša a veľmi rýchlo zaschne. Má intenzívnu polomatnú farbu, ktorá sa len tak nerozmaže a vydrží celý deň. Používam ju pri každodennom líčení a môžem len chváliť :).


Tak, ak správne počítam, hotovo :). Dostali sa niektoré zo spomenutých produktov aj do vášho pomyselného TOP zoznamu?

Na záver by som vám ešte rada zaželala všetko dobré do nového roka, nech je presne taký, aký si želáte a ešte o kúsok lepší! :)

8 komentárov:

  1. Neskúšala som ani jeden, no ovsená rada od Weledy je dosť známa a rada by som ju časom skúsila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na ovsenú radu nemôžem povedať krivé slovo :). Vyskúšala som ju celú a s každým výrobkom som bola nadmieru spokojná :).

      Odstrániť
  2. Vsetko dobre v novom roku aj tebe :) inspirativny vyber, laka ma ta hamamelova kvetova voda aj balzam na pery od akamuti. Stotoznujem sa s prvymi dvoma produktami aj u mna patria medzi top co som vyskusala, zase coleur caramel korektor ma uplne neoslnil, mne vydrzi max 2-3 hodiny, omnoho lepsie sa mi osvedcil korektor od sobio etic, ktory je o takmer polovicu lacnejsi. Keby som mala vybrat dalsie top produkty, ktore pouzivam pravidelne alebo mam v umysle sa k nim este vratit tak by to boli este tieto: dulcia pletovy krem s ovocim a q10, urtekram leave in kondicioner aloe vera, sobio etic bb krem, curanatura zubna kefka health soft, alverde first class volume maskara, organyc vlhcene utierky intim a soaphoria mydlo carbone

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem pekne a ďakujem za super tipy :). Špirálu First Class Volume mi raz odporúčala jedna čitateľka, a tak som ju pri ďalšej návšteve dmky uchmatla a som s ňou maximálne spokojná :). Na False Lashes, ktorú som dovtedy verne používala, sa už ani nepozriem :D. Rovnako aj mydielko Carbone som mala vzorku a určite si ho chcem kúpiť, lebo mojej pleti sa veľmi páčilo. Na BB krém od Sobio som počula veľa chvály, len sa bojím, že mi bude tmavý, keďže som až morbídne bledá :D. Vďaka za typ na zubnú kefku, už dlhšie pokukujem po nejakej "prírodnej", tak aspoň viem kde začať :).

      Odstrániť
    2. Nemas zac :) hehe no ktovie, mozno som to bola aj ja, chvalim ju vsade kde sa da, lebo tiez som s nou velmi spokojna :) Ja som inak tiez bledula, a v lete mi maximalne vyhovoval ten bb krem a v zime pouzivam tak ci tak make upy skor. A tu kefku tiez odporucam, je to v podstate taka drevena obdoba curaproxky, su potom dve verzie health soft a bamboo soft tusim. Ta healt je makksia vraj, ja pouzivam tu.

      Odstrániť
    3. Aha, tak to je super s tým bb krémom, lebo na leto sú také ľahšie ideálne. A tú kefku tiež myslím, že vyskúšam tú health soft, vyzerá, že by mi mohla vyhovovať. No ešte len začiatok roka a môj nákupný zoznam je už pekne dlhý :D

      Odstrániť
  3. Od ZAO jsem nic nezkoušela, ale tvoje pochvalná slova mě hodně nalákala :) S Weledí maskou souhlasím, ta je skvělá. Lak od Alverde mám taky mezi top produkty, používám ho jako base, protože mi samotný žloutnul při kontaktu s vodou, asi byl špatně zaschlý. Mám ráda tu jeho vůni, mě teda voní po meruňkách :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ZAO má skvelé výrobky, určite chcem vyskúšať aj ich očné tiene a púder. A čo používaš na lak Alverde? Lebo pátram po nejakom dobrom farebnom laku na alkoholovej báze, ale nejak sa mi zatiaľ nedarí :/.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...