pondelok 23. januára 2017

Mylo olejové sérum Ako vánok na mastnú a problematickú pleť | Girl Goes Bio

Olej ideálny na problematickú pleť? Keby som túto frázu počula pred rokom, myslela by som si, že ide o oxymoron. Teraz si používanie prírodných olejov na pleť neviem vynachváliť. V poslednej dobe som používala olejové sérum Ako vánok od slovenskej značky prírodnej kozmetiky Mylo. Ako u mňa obstálo?

Mylo Ako vanok olejove serum na mastnu a problematicku plet

O Mylo značke som už na blogu písala pri recenzii jedného z ich mydielok, s ktorým som bola veľmi spokojná. O ich olejových sérach na tvár som počula len samú chválu, takže som už dlhšie plánovala vyskúšať ich verziu na mastnú a problematickú pleť so sviežim názvom Ako vánok. A keď som na bratislavskom Dobrom trhu narazila na stánok Mylo a videla, že je takmer vypredané, rozhodla som mu dať hneď šancu a uchmatla som si posledné balenie :).

Mylo olejove serum Ako vanok na mastnu a problematicku plet

Po dlhšom používaní tohto séra sa vôbec nečudujem tým pozitívnym ohlasom, lebo je naozaj skvelé. Sérum prichádza v sklenenej fľaštičke s praktickým kvapkadlom, pričom ide o zmes prírodných rastlinných olejov a esenciálnych olejov vhodných práve na aknóznu pleť s vysoko protizápalovými a antibakteriálnymi účinkami. Použité oleje sú veľmi vhodne zvolené, sú hypoalergénne a vďaka vhodnej kombinácii suchých olejov sérum nie je prehnane mastné. Jediné, čo ma na začiatku neoslovilo, bola intenzívna vôňa kamiliek, ktorá môjmu nosu nejak nesadla. Ale zvykla som si a už mi pomaly začína aj voňať :).

Mylo serum Ako vanok na mastnu a problematicku plet

Sérum používam každý večer, pričom z neho na pleť nanášam pár kvapiek (cca 6-7) rovno po tonizácii kvetovou vodou. Olejček sa rýchlo vstrebe a pleť nemastí. Jednou z kľúčových zložiek je olivový skvalan, ktorý prenika hlboko do pokožky a intenzívne ju hydratuje a regeneruje. A naozaj, ráno je pleť hebká a hydratovaná na dlhú dobu. Ak by toto nestačilo, sérum ma úplne presvedčilo svojimi účinkami na akné, ktoré sú naozaj viditeľné. Veľmi účinne pomáha s hojením a potláča začervenanie či podráždenie pleti. Takisto redukuje výskyt nových vyrážok a veľmi rýchlo sa popasuje s tými už prítomnými. 

Zloženie: jojobový olej, olej z hroznových jadier, malinový olej, šípkový olej, olivový skvalan, vitamín E, esenciálny olej: rumanček pravý, citrónová tráva, modrý cyprus

Mylo Ako vanok olejove serum na problematicku a mastnu plet

Zhrnutie:
sérum výborne hydratuje, vyživuje pleť 
potláča výskyt akné
urýchľuje hojenie
redukuje začervenanie
ľahko sa vstrebáva
nemastí pleť
neupcháva póry
stačí pár kvapiek

dosť intenzívna vôňa, nie každému môže vyhovovať
krátke kvapkadlo, ťažšie sa naberá posledných 20% produktu

Mylo olejove serum na problematicku a mastnu plet

Myslím, že plusy hovoria za seba a ak máte problematickú pleť, určite dajte séru od Myla šancu. U mňa sa ľahko zaradilo k obľúbeným produktom zameraným na akné a určite si po jeho spotrebovaní kúpim ďalšie, pravdepodobne hneď vo väčšom balení.

Mylo olejové sérum Ako vánok na mastnú a problematickú pleť (15ml) som si zakúpila na Dobrom trhu. Sérum sa dá zakúpiť aj na e-shope mylo.sk, kde vás vyjde na slušných 10€. V ponuke je takisto aj cenovo výhodnejšia 50 ml verzia za 19,50€.

6 komentárov:

  1. Mylo som si zamilovala. Konkrétne tento olejček som neskúšala, lebo som skôr sušienka a mám citlivú pleť, ale obľúbila som si Flóru :)


    Flung out of space

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa celkom bála, či tento nebude vysušovať, keď je skôr na mastnú pleť. A hoci mám akné, moja pleť je suchšia a teraz na zimu už smeruju k statusu polosušienky, ale olejček nesklamal a krásne hydratuje. Mylu sa tieto séra fakt podarili :).

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Tiež sa mi veľmi páči ich minimalistický ale zároveň elegantný štýl balení :).

      Odstrániť
  3. Vypadá to jako něco co by mi mohlo dost vyhovovat. Produkt jsem ještě nezkoušela ale mrknu na něj :)

    MagicBeautyLife

    OdpovedaťOdstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...