utorok 28. februára 2017

Soaphoria organický krémový deodorant In White | Girl Goes Bio

Na blogu som o prírodných deodorantoch toho ešte veľmi nepopísala, a to hlavne z dôvodu, že ich stále ešte testujem a testujem a testujem. Vec sa má tak, že som si obľúbila organické krémové deodoranty Pit Putty Cream americkej značky Bubble & Bee Organic a teraz márne hľadám ich náhradu, najlepšie z deodorantov na slovenskom trhu. Jeden z prvých adeptov, ktorý som vyskúšala, bol Soaphoria organický krémový deodorant In White.

Soaphoria organicky kremovy deodorant In White zensky

S prírodnými deodorantmi je teraz celkom veľký boom a našťastie to neobišlo ani slovenský trh. Poľahky nájdete viacero značiek ponúkajúcich prírodné deodoranty bez hliníka či jeho solí zabraňujúcich prirodzenému procesu poteniu. Tvorba potu je však nevyhnutná pre vyplavovanie toxínov z tela. Čo ma privádza k tomu, čo ste už určite čítali všelikde. Deo nerovná sa antiperspirant, ide o dva úplne odlišné výrobky. Na rozdiel od antiperspirantov totiž deodoranty nezabraňujú poteniu, len absorbujú pot (do určitej miery), zabraňujú množeniu baktérií a prevoniavajú pokožku. Takisto sa netreba vzdávať hneď po prvom neúspešnom pokuse. Telo si musí zvyknúť na prechod na prírodné deodoranty, a preto mu doprajte aspoň dva týždne aklimatizácie.

Soaphoria organicky kremovy deodorant In White pre zeny

Prejdime ale k hviezde dnešného dňa. Soaphoria organický deodorant In White je krémovej konzistencie, vďaka čomu sa celkom dobre nanáša. Je síce o niečo tuhší ako iné krémové deodoranty, s ktorými som mala tú česť, no pri aplikácii to neprekáža. Stačí ho prstami jemne zahriať a naniesť na čistú pokožku v tenkej vrstve. Nanášanie je teda typické ako u každého prírodného deo. Ja som si na to po čase zvykla a teraz by mi už bolo aj čudné použiť aplikátor. Konzistencia je naozaj jemná, deodorant nie je taký zrniečkový (sóda bikarbóna), ako bývajú niektoré. Taktiež ho netreba veľa, testujem ho už od jesene a napriek mojej odhodlanej snahe nie a nie ho minúť :D.

Soaphoria organicky kremovy deodorant In White

Deodorant má výraznejšiu kvetinovú vôňu, mne osobne sa páči, ale pre niekoho môže byť až príliš intenzívna. S dávkou to teda netreba rozhodne preháňať :). Deodorant vôbec nedráždi ani nevysúša pokožku, v tomto ohľade som s ním nemala sebemenší problém. Rovnako sa osvedčil aj, čo sa týka oblečenia, ktoré nezafarbil. Ale vás určite zaujíma to najdôležitejšie - jeho účinnosť a výdrž. Osvedčil sa? Stačí sóda bikarbóna, pár práškov a olejov na účinný deo? Deodorant In White veľmi dobre absorbuje pot a pokožku zanecháva bez zápachu. Vydrží pomerne dlho a vôňa pretrváva až k večeru. Výrobca ho odporúča nanášať párkrát za deň a naozaj sa mi to potvrdilo. Deo vtedy funguje úplne najlepšie, takáto aplikácia je však veľmi nepraktická. Teraz na zimu mi deodorant stačil, ale na letné horúčavy by bol pravdepodobne prikrátky. 

Soaphoria Innocence organicky kremovy deodorant

Keďže vôňa deodorantu In White je naozaj dosť silná, rozhodla som sa vyskúšať aj druhý deodorant od Soaphorie s jemnejšiou vôňou - verziu Innocence/Nevinnosť. Táto verzia mi však vôbec neprišla taká účinná ako In White. Vôňa je síce podobná, ale oveľa umiernenejšia a deodorant mi bohužiaľ vydrží tak max. štyri hodiny. Výraznejšia vôňa je teda pre mňa omnoho účinnejšia, čo dáva asi aj nejakú tú logiku :D.

Soaphoria natural organic cream deodorants In White and Innocence for women

Keď sa pozrieme na zloženie, uvidíme staré známe zložky, ktoré sú s obľubou používané v týchto typoch produktov. Ako základ nesmie chýbať kokosový olej s priam geniálnymi antimikrobiálnymi a protizápalovými vlastnosťami, ďalej prášok ako pohlcovač potu, či už prášok z maranty (Arrowroot powder), škrob alebo sóda bikarbóna. Samozrejme sú prítomné aj hydratačné zložky v podobe obľúbeného bambuckého masla a o príjemnú vôňu sa postarajú esenciálne oleje. Deodorant navyše obsahuje protizápalový oxid zinočnatý, včelí vosk a kakaové maslo pre pridanú hydratáciu. Ide o veľmi jednoduchú a príjemnú kombináciu účinných zložiek.

Soaphoria In White organicky kremovy deodorant pre zeny

INCI: Maranta Arundinacea Root Powder*, Zea Mays Starch*, Cocos Nucifera Oil*, Butyrospermum Parkii Butter*, Theobroma Cacao Seed Butter*, Cera alba*, Sodium Bicarbonate, Kaolinite*, Bentonit*, Zinc Oxide, Aroma**
* certified organic
** from natural essential oils

Zloženie: prášok z koreňov maranty trstinovej*, kukuričný škrob*, kokosový olej*, bambucké maslo*, kakaové maslo*, včelí vosk*, sóda bikarbóna (hydrogénuhličitan sódny), kaolín*, bentonitový íl*, oxid zinočnatý, vôňa**
*certifikovaná organická zložka
**zložky 100% čistých, parou destilovaných esenciálnych olejov

Ak sa chcete o jednotlivých zložkách dozvedieť viac, ich prehľad so stručnou charakteristikou a vlastnosťami nájdete v PRÍRODNOM SLOVNÍČKU.


Deodorant In White je zatiaľ najlepší zo slovenských deo, ktorý som vyskúšala, jeden z mála, ktorý naozaj aj funguje. Avšak ak ho porovnám so svojím obľúbencom od Bubble & Bee Organic, tak to stále nie je ono. Ako som povedala, je to účinný deo, ale verím, že nájdem ešte lepší, ktorý nebude vyžadovať opakovanú aplikáciu. Takže hľadanie pokračuje :).

Zhrnutie:
✔ účinne pohlcuje pach
✔ vôňa vydrží na pokožke takmer celý deň
✔ do určitej miery absorbuje pot
✔ nedráždi ani nevysušuje pokožku
✔ nefarbí oblečenie

vyžaduje nanášanie viackrát za deň
❌ naozaj intenzívna vôňa

Soaphoria organický krémový deodorant In White (50ml) som si zakúpila na stránke výrobcu soaphoria.sk, kde ho majú v ponuke za 5,90€.

Vyskúšali ste už deo z tejto značky? Ak nie, ktorý deo je váš obľúbenec?

14 komentárov:

  1. Spolu s Benátskou nocí mám tenhle deodorant nejraději. Za mě je ale Nevinnost mnohem silnější a taky na mně dýl vydrží. Nevinnost nemusím přes den doplňovat, ostatní většinou kolem čtvrté hodiny odpolední potřebují novou dávku :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Benátsku noc som ešte neskúšala, musím ju niekedy čuchnúť :D. Každopádne, hovorí sa, že rôznym ľudom sedia odlišné kombinácie esenciálnych olejov v deodorantoch vďaka rozdielnej "body chemistry", tak sa nám to tuším potvrdilo :).

      Odstrániť
  2. No já už takové typy deodorantů používat snad ani nebudu, zkoušela jsem dva od RaE kosmetiky a za mě teda nic moc.
    Soutěž o pečující produkty

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, Miška, čítala som tvoju recenziu, ale možno nájdeš nejaký účinný prírodný od inej značky... Čo u mňa fungovali, nemali nejaké komplikované zloženia, tak je to asi hlavne o vhodnej kombinácii zložiek pre tvoje telo.

      Odstrániť
  3. A ktore deodoranty slovenskych znaciek si este skusala resp. ktorych sa tyka porovnanie, ked hodnotis tento zatial ako naj? :) Ja sa tych kremovych zatial nejak bojim, teraz mam gulickovu Laveru, s tou som celkom spokojna. V lete som pouzivala tiez gulicku Urtekram, ale na zimu mi nestacila, vtedy sa paradoxne potim viac

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skúšala som levanduľový od Dulcie a od Myla, pri obidvoch bola o dosť slabšia výdrž a Dulcia mi robila žlté fľaky na tričkách :/. Ja som zatiaľ guličkové neskúšala, pri tých krémových sa mi veľmi páči to zloženie :). Čo som ešte skúšala, bol sprejový ružový od Weledy, ale to bolo že úplné nič :D. Vôňa pekná, ale do dvoch hodiek fuč aj s celým deodorantovým potenciálom :D. Weleda produkty mám veľmi rada, ale toto je prvý, u ktorého som ľutovala kúpu... Teraz budem testovať ďalší krémový deo od novej značky, tak som veľmi zvedavá :).

      Odstrániť
    2. Ja som to poravde u deo so zlozenim prestala riesit, lebo niekde pisali ze hlinik vobec inde ze urcite formy su dobre a ucinne, potom niekde som citala, ze najucinnejsie su s obsahom sody, inde zase ze soda drazdi...tak proste idem a skusam a hlavne teda na tu ucinnost som sa zamerala. A presne tych flakov som sa obavala, takze dik usetrila si mi aspon troska rozhodovanie do buducna, keby som sa aj na nejaky takyto odhodlala :)

      Odstrániť
    3. Áno, s tým zložením je to problematické. Hliník je zapletený v rôznych štúdiách, ale ešte nie sú nejaké jednoznačné výsledky. Mňa najviac na ňom odrádza už len fakt, že totálne bráni poteniu, čo nie je zdravé. Ale presne, ako píšeš, nie všetkým vyhovujú prírodné deo. Ak je vysoký obsah sódy bikarbóny, tak to veľa ľudom spôsobuje podráždenie. V zahraničí sa často robia alternatívy s oxidom zinočnatým, ktorý je upokojujúci a protizápalový, ale u nás na trhu som ešte také nevidela. No príde mi, že hlavne u deo je to naozaj odlišné od človeka k človeku. Každému sadne niečo iné, iná kombinácia zložiek atď. Takže zostáva asi len skúšať, čo ti sadne najviac :).

      Odstrániť
  4. Momentálně používám kombinaci krystalu od Purity Vision a přes něj, protože nevoní, používám krémový RaE santalové dřevo. Tahle kombinace mi vydrží až do večera a pocení celkem omezuje, dokud nevyvíjím vyšší fyzickou aktivitu, to se pak samozřejmě potím, nicméně deodorant stále krásně voní a nemám problém se zápachem. :)

    Amaring

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Po tých kryštáloch som pokukovala už viackrát, veľa ľudí na ne nedá dopustiť. Viem, že ide o zlúčeninu hliníka, tak som pred tým chcela urobiť rešerš a ešte som sa k tomu nedostala :D. Ale vďaka za tipy :).

      Odstrániť
  5. Ja momentálne používam deo od slovenskej značky Navia. Chladivy vanok je uplne super, ma zvlastnu sviezu vonu a par hodin po aplikacii stale chladi :) co bude super v letnych mesiacoch a este mam rannu rosu co je taka prijemna kvetinovo citrusova jemna vona. Musim povedat ze oba funguju super, vona vydrzi az do vecera :) som zvedava ako si poradia v letnych mesiacoch. Skusala som aj Ponio deo ale su prilis hrube a drsne co nie je prijemne pri aplikácii :/

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to si ma potešila, Navia deodoranty mám už dlhšie na zozname :D. Ja som tiež veľmi zvedavá, ako si poradia tieto prírodné deo v lete. Ďakujem za tip :).

      Odstrániť
  6. Skusala som weledu salviovu, kremy od dulcia, navia ,soaphoria, skoro vsetky dostupne varianty. V lete nic nestacilo a soda bikarbona v zlozeni mi zacala po case velmi vadit. Moj minulorocny objav bol dead sea minerals deodorant harmancekovy. Fajn hlavne bez sody, ale mojim absolutnym vitazom je organic deo natural od Naturalis Organic. Nasla som ho zatial len na jednom ceskom eshope, s postovnym celkom draha zalezitost, ale nelutujem ani cent. Netusim ako dokazali namiesat z klasickych surovin( aloe, rozmarin, oliva, zinok )tak ucinnu zalezitost. vrelo odporucam. Ma sice vyraznu kvetinovu vonu, co moze prekazat, ale ucinok 5-6 hod, co zatial ziadne prirodne deo u mna nedalo.
    zuz

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fúha, tak to si ešte ťažší oriešok ako ja :D. Veľmi ďakujem za tipy, ani jednu značku nepoznám, tak na ne určite pozriem. Skúšala si aj nejaké tie deo kryštály? Ja by som ešte chcela určite vyskúšať nejaký deodorant bez sódy bikarbóny, keďže presne ako hovoríš, môže po čase dráždiť pokožku...

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...