pondelok 18. septembra 2017

Mydlo z farmy Uhlie a Nechtík | Girl Goes Bio

O mojej záľube v používaní mydiel som vám už na blogu písala. Mydlá veľmi rada používam nielen pri umývaní, ale aj pri čistení pleti. Dnes tu máme práve dva také kúsky, ide o veľmi podarené prírodné mydielka od slovenskej značky Mydlo z farmy Uhlie a Nechtík.

Mydlo-z-farmy-prirodne-mydla-Uhlie-Nechtik

Mydielka z farmy sú prírodné, ručne vyrábané mydlá. Vyrába ich malá rodinná farma, ktorá sa pre svoju lásku ku krajine rozhodla využiť, čo jej príroda poskytuje a vytvoriť šetrné mydlá, ktoré potešia nejedného nadšenca prírodnej kozmetiky. Nielenže je ich filozofia a prístup k prírode a hospodárstvu skvelý, ale aj ich mydlové ciele splnili na jednotku :). Mydielka obsahujú kozie mlieko s hydratačnými a protizápalovými vlastnosťami a pýšia sa naozaj krásnym čistým zložením. Nájdeme v nich len samé dobroty ako organické prírodné oleje, spomínané kozie mlieko, vitamín E a prípadne aj rôzne zmesi prírodných esenciálnych olejov s blahodárnymi účinkami na pokožku.

Mydlo-z-farmy-prirodne-mydla-Uhlie-a-Nechtik-s-kozim-mliekom

Mydielka krásne penia, nie sú mazľavé a neskutočne dlho vydržia. Používam ich už niekoľko mesiacov a stále mydlím :D. Nedá mi nespomenúť aj ich priateľskú cenu a krásne minimalistické papierové balenia, ktoré idú pre mňa ruka v ruke s prírodnými výrobkami. Tieto tuhé mydlá som si veľmi obľúbila práve na čistenie pleti, zatiaľ čo do sprchy u mňa stále boduje tekuté čierne mydlo od Akamuti, ktoré som vám už v recenzii ospevovala (pred týždňom mi dorazili nové dve balenia, u nás doma idú ako teplé rožky :D).

Mydlo-z-farmy-prirodne-mydla-Uhlie-a-Nechtik-s-kozim-mliekom


Mydlo z farmy Nechtík

Nechtíkové mydlo je veľmi jemné. Vďaka jednoduchému zloženiu sa odporúča aj pre citlivú pleť, rovnako ako aj pre bábätká. Keďže moja pleť si vyžaduje starostlivosť à la malé dieťa, bolo mi jasné, že to bude dobrá voľba. Toto mydielko je skvelé pre problematickú či podráždenú pleť, pôsobí veľmi upokojujúco a potláča začervenanie.

Mydlo-z-farmy-prirodne-mydlo-Nechtik-s-kozim-mliekom

Mydlo je vhodné ako aj na čistenie pleti, tak aj na telo, dá sa použiť naozaj všestranne. Na striedačku s tým uhľovým ho používam každé ráno a každý večer pri odličovaní. Pleť namydlím a pomocou čistiacej hubky pleť dôkladne očistím. Pleť nie je vysušená, ani napnutá. Naopak, ostáva hydratovaná, jemná a čistá. Mydlo má veľmi jemnučkú príjemnú nechtíkovú vôňu a je naozaj šetrné. Určite ho kúpim znovu :).

Mydlo-z-farmy-prirodne-mydlo-Nechtik-s-kozim-mliekom



Mydlo z farmy Uhlie

Uhľové mydlá sú známe svojimi skvelými účinkami proti akné a zápalom a skutočne, aj toto čierne mydielko je dokonalé na problematickú pleť. Snúbi sa v ňom sila čierneho uhlia, kozieho mlieka, protizápalového čajovníka a eukalyptu. Okrem dôkladného očistenia pleti pôsobí antibakteriálne, sťahuje vyrážky a urýchľuje ich hojenie. Má osviežujúcu čajovníkovú vôňu, ktorú naozaj môžem a rovnako ako jeho nechtíkový kamarát, skvelo pení.

Mydlo-z-farmy-prirodne-mydlo-Uhlie-s-ciernym-uhlim-a-kozim-mliekom

Mydielko pleť vôbec nevysušuje, no je pravda, že som ho neskúšala počas zimy. Teraz v lete bolo na moju zmiešano-aknózno-suchšiu pleť ideálne, no na zimu uprednostním asi pána Nechtíka. Keby som si mala vybrať, naozaj neviem, neviem, ktoré je z nich lepšie. Zdá sa mi, že ich kombinácia mojej pleti vyhovuje najviac, takže by som brala obe - za mňa preto jednoznačne 10/10 :).

Mydlo-z-farmy-prirodne-mydlo-Uhlie-s-kozim-mliekom

Zhrnutie:
mydielka výborne penia
 skvelo čistia
 pokožku nevysušujú, nedráždia 
 pokožka ostáva hydratovaná a jemná 
 majú jednoduché a účinné prírodné zloženie
 veeeľmi dlho vydržia 

snažila som sa, no nenašla žiadne :)

Mydlo-z-farmy-nechtik-a-uhlie-prirodne-mydla-s-kozim-mliekom

Mydlá z farmy Nechtík a Uhlie (95g) som si objednala zo slovenského e-shopu bionatural.sk. V ponuke ich majú za príjemných 4 - 4,40€. Nájdete ich na nasledujúcich odkazoch:

Pri nákupe môžete na bionatural.sk využiť aj tieto zľavové kódy:
Zľava 3€ pri nákupe nad 30€, kód: 10dg3 
Zľava 5€ pri nákupe nad 50€, kód: 10dg5


3 komentáre:

  1. Tak tyto mýdílka vidím úplně poprvé a vypadají moc dobře. Mrknu na ně více :)

    Nela z blogu Růžová rtěnka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jej super, ze si dala znova von nejaky clanok, tvoj blog rada citam a uz som sa zlakla, ze dalsie nebudu :) A k mydielkam, ja som skusala uhlove, ale az tak mi nesadlo. Prislo mi take mazlave, ucinky tiez oproti soaphoria carbone slabsie. Mam pocit, ze ma aj vysusovalo.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som rada :). Články určite budú, len to nejak musím zosúladiť s prácou, ešte som vo fáze testovania :D. Z uhľového od Soaphorie som mala vzorku a to bolo tiež super. Teraz ako sa už blížime k zime sa už pomaly obzerám po niečom hydratačnejšom, lebo prvý jesenný list zožltol a moja pleť je hneď suchá. Zima bude naozaj ťažká :D.

      Odstrániť

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...