pondelok 27. júna 2016

Alverde ochranný sprej pre tepelnú úpravu vlasov | Girl Goes Bio

Keď som nedávno navštívila sekciu prírodnej kozmetiky v našej dmke, padol mi do oka produkt vlasovej starostlivosti, s ktorého prírodnou verziou som sa naozaj ešte nestretla. Išlo o bio ochranný sprej na tepelnú úpravu vlasov od známej prírodnej značky Alverde. Keďže si vlasy často fénujem, neváhala som a rozhodla som sa ho vyskúšať. Pozrime sa, ako to dopadlo.

Alverde ochranny sprej pre tepelnu upravu vlasov

Alverde ochranný sprej pre tepelnú úpravu vlasov (5 in 1) prichádza v 50 ml balení s rozprašovačom. Ako už názov sám hovorí, sprej je určený pre vlasy namáhané teplom, či už fénovaním, kulmovaním alebo žehlením. Sprej by mal byť vhodný pre každý typ vlasov, pričom by mal plniť v ich starostlivosti hneď päť funkcií zároveň, a to: 
  • tepelnú ochranu vlasov 
  • dodanie hydratácie 
  • zabránenie krepovateniu 
  • ochranu pred rozštiepenými končekmi 
  • dodanie lesku 
  • zaručenie hebkosti 
Hneď prvou vecou, ktorou ma sprej po jeho bezprostrednom vyskúšaní upútal, je jeho neuveriteľná vôňa, ktorú by som popísala ako sladko-sviežu. Naozaj neskutočná kombinácia papáje a citrónu! Ak by Alverde uvažovalo o výrobe prírodných vôní, túto by som určite brala :). Niekedy sa až bojím, že to s tým sprejovaním kvôli tej božskej vôni preženiem. Škoda len, že vôňa po nanesení vo vlasoch neostáva a hneď vyprchá. 

Alverde ochranny sprej pre tepelnu upravu vlasov 5 in 1

Alverde sprej aplikujem do uterákom vysušených vlasov, hlavne sa sústredím na dĺžky, ktoré mám suchšie a vyžadujú preto väčšiu hydratáciu. Vlasy sa dajú omnoho ľahšie rozčesať, po ich tepelnej úprave sú viditeľne lesklé, hladké a príjemné na dotyk. Vlasy taktiež nie sú rozlietané alebo krepovité, ani neelektrizujú. Či sprej plní aj svoju hlavnú funkciu a vlasy pred teplom takisto chráni, je veľmi ťažké ohodnotiť. Úprimne si nemyslím, že existuje sprej, ktorý dokáže vlasy pred tak vysokou teplotou ochrániť na 100%. Dôležitá je však ich hydratácia a tú tento vlasový sprej spĺňa na jednotku. Ja zvyčajne pred fúkaním používam aj pár kvapiek kokosového či arganového oleja a myslím si, že spolu s týmto sprejom je to pre vlasy veľmi dobrá kombinácia. 

Jediné negatívum, ktoré som na tomto ochrannom spreji od Alverde našla, je jeho malý objem. Sprej má len 50 ml a to je naozaj málo. Nemám ho tak dlho a už som takmer na dne. Naozaj by bolo praktickejšie veľké balenie, ako u iných vlasových sprejov, ktoré by vydržalo dlhšie a bolo určite cenovo výhodnejšie. 

Alverde Hitzechutz spray 5 in 1

Zloženie (INCI): 
Aqua, Glycine Soja Oil*, Alcohol*, Betaine, Heptyl Glucoside, Parfum**, Helianthus Annuus Hybrid Oil*, Carica Papaya Fruit Extract*, Citrus Limon Peel Extract*, Prunus Armeniaca Kernel Oil*, Olea Europaea Fruit Oil*, Vanilla Planifolia Fruit Extract*, Citrus Limon Peel Oil, Sodium PCA, Sodium Lactate, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil, Limonene**, Citral**, Geraniol**, Linalool**, Eugenol**, Citronellol**, Farnesol** 
* ingredients from certified organic agriculture, ** from natural essential oils 

Preklad + (vysvetlenie): 
Voda, sójový olej*, alkohol*, betaín (extrakt z cukrovej repy, hydratačné účinky), heptyl glukozid (surfaktant, povrchovo aktívna látka), vôňa**, slnečnicový olej* (z hybridnej slnečnice, bohatý na kyselinu olejovú), extrakt z papáje obyčajnej*, extrakt z citrónovej kôry*, marhuľový olej*, olivový olej*, extrakt z vanilky pravej*, olej z citrónovej kôry*, PCA sodný (zvlhčujúca látka, zložka vlasových kondicionérov), laktát sodný (hydratačná látka), vitamín E, slnečnicový olej, zložky prírodných esenciálnych olejov: limonen, citral, geraniol, linalool, eugenol, citronelol, farnezol 
* zložky z ekologického poľnohospodárstva, ** derivované z prírodných esenciálnych olejov 

Prehľad jednotlivých zložiek so stručným popisom nájdete v PRÍRODNOM SLOVNÍČKU

Výrobok nesie certifikát NaTrue a zloženie je naozaj prírodné. Hlavnú zložku síce tvorí voda a hneď po nej lacný sójový olej, no v spreji nájdeme aj betaín, čo je extrakt z cukrovej repy, ktorý sa používa v kozmetike pre svoje silné hydratačné účinky. Nasleduje extrakt z papáje, ktorá je známa pre svoje pozitívne účinky na výživu a rast vlasov, takisto im dodáva lesk a silu a zabraňuje ich vypadávaniu. Okrem toho obsahuje tento sprej aj extrakt a olej z citrónovej kôry, ktoré sa používajú v kozmetike pre svoje hydratačné vlastnosti. Nechýba ani olivový olej či vitamín E. Sprej obsahuje síce alkohol v zložení na dosť vysokej pozícii, ale vlasy vôbec nevysušuje. 

Takže, ak to zhrniem: 
+ vôňa, vlasy sa ľahšie rozčesávajú, sú lesklé, hladké a hebké na dotyk, produkt má prírodné zloženie - cetifikát NaTrue 

- malý objem, iba 50 ml 

Alverde ochranný sprej pre tepelnú úpravu vlasov (50 ml) som si kúpila v DM drogérii, kde ma vyšiel na 3,39€ a určite kúpim znovu! 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...